torstai 20. elokuuta 2015

Namm... herkkuja!


Herkullisia piirakkaohjeita löytyy vaikka kuinka paljon ja nyt myös aineksia - marjoja joka lähtöön! Koska itse olen laiska ottamaan vatkaimen esiin, lisään tähän vielä suosikkiohjeeni. Tällä kertaa se on tehty metsävadelmista - tietenkin ! ne ovat NIIN aromikkaita, mutta tämän piirakan, kuten kaikki muutkin voi tehdä mistä tahansa marjoista, raparperista, omenoista... Siis:

150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

5 dl marjoja
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Hiero voi ja sokeri kauhalla sekaisin. Lisää kevyesti vatkattu kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille vaikkapa sormin painellen.

Sekoita täytteeseen kermaviili, muna ja sokerit. Levitä marjat pohjan päälle ja niiden päälle kermaviiliseos. Voit myös sekoittaa marjat kermaviiliin ja kumota koko seoksen piirakkapohjalle.

Paista 200:ssa asteessa 20 - 30 minuuttia, jäähdytä ja nauti!

Nyt on koko ajan vesi kielellä, kaikkia herkkuja pitäisi ehtiä valmistaa tai syödä sellaisenaan. Hyötypuutarha pursuaa kaikkea vihreää, herneitä ja papuja, kesäkurpitsaa ja mangoldia, pinaattia ja tilliä, salaatteja ja yrttejä monenlaisia...siis nammmm!!!






4 kommenttia:

  1. Täydellisen ihanan näköinen piirakka! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näyttää hyvältä, se myös maistuu - kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Tervetuloa Maria luomulaaksosta seuraamaan Vaarin torpan touhuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mukava on lukea postauksiasi. Tämäkin resepti näyttää ihaan herkulliselta.

      Poista