sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Rakkaat blogiystävät


Meidän perhekunnassa on ollut perinteenä kokoontua meille isovanhemmille joulua lopettamaan, kun joulun alkupyhiä vietetään lasten kodeissa. Myös nyt oltiin hyvissä tunnelmissa nauttimassa vielä joulukuusen viimeisestä loisteesta lasten ja lastenlasten kanssa, kun Pauliinan viesti minut tavoitti. Pauliina on oikea hyvä mielen haltijatar ja nyt tämä blogiystäväketju on jälleen hänen taikasauvansa tuotetta. Hyvää mieltä, kehuja ja kannustusta ei ole liikaa, jakakaamme siis sitä toisillemme.


Olen saanut pelkästään positiivisia viestejä täällä puutarhablogien ympäristössä ja olen kokonaan välttynyt ikäviltä huomautuksilta. Tiedän että todellisuus kuitenkin sisältää myös niitä, joten olen hyvin kiitollinen tästä ystävällisyyden ympyrästä, jossa olen saanut kertoa torpan elämästä.

Kun nyt pitäisi mainita joku blogiysävä - Pauliinan lisäksi - jota haluaisin kehua ja ylistää vuorovaikutuksestamme, en voi päätyä yhteen ainoaan. 


Kiitoksia voisin lähettää koko sarjalle, joiden blogeja seuraan ja joiden kanssa vaihdamme kommentteja. Yritän myös aina löytää uusia puutarhoja ihmisineen, mutta varsinkin viime aikoina on ollut aikapulaa. Hyvä jos olen ehtinyt käväistä tutuissa blogeissa. Älkää siis pahoittako mieltänne, jos täältä tulee verkkaisesti kommentteja - luen silti tarinoitanne ihan ahmimalla.

Tässä tulee viisi erilaista ja hienoa blogiystävää.


Ensimmäiseksi haluan mainita Annelin Pihakuiskaajan puutarha-blogista. Kun aikoinaan aloitin blogin, Anneli oli ensimmäinen kommentoija. Oli ihmeellistä, että joku tuntematon oli kiinnostunut ja iloitsi siitä, että olin ryhtynyt puutarhabloggariksi. Vaikka Annelilla on laaja seuraajajoukko, saan edelleen häneltä valoisia kommenttejä ja seuraan myös hänen persoonallista blogiaan. Anneli on myös kirjallisuusihminen ja häneltä olen saanut monet hyvät kirjavinkit.


Toisena blogiystävänä on mainittava Saila Kivipellonsaila-blogista. Sailan ja minun vuorovaikutus on kestänyt myös pitkään ihan blogini alkuajoista. Sailan kommentit ovat aina syvällisiä, tarkkaan harkittuja ja kauniisti sanoista rakennettuja. Vaikka Saila on aktiivinen bloggaaja, ovat hänen bloginsa samoin kuin kommenttinsakin, huolellisesti laadittuja ja valoisia.


Blogit ovat todella erilaisia ja kolmanneksi haluan mainita valokuvabloggaajan, joka painottaa kuvissaan luontoa ja puutarhaa. Sara blogista My Woodland Garden tuottaa ihaltavaksi hengästyttävän upeita kuvia, joissa kasvien lisäksi esiintyvät pihan eläimet. Vaikka itse olen kömpelö kuvaaja, Sara onnistuu aina kommentissaan löytämään kuvistani jonkin suosikin ja jotakin positiivista. Saran kommentit jättävät aina iloisen ja innostuneen mielen jatkaa omia juttuja ja odottaa, mitä kaunista Saran blogi seuraavaksi esittää.


Seuraavaksi tutustutan teidät Mustavalkoisten kodin Sannaan, jonka kanssa kommentteja ei aina vaihdeta kovin usein, mutta ne saattavat poikia konkreettisen asian. Viime syksynä Sanna tarjosi ihan omasta aloitteestaan meille daalian juuria, jotka aikoi poistaa omasta puutarhastaan. Niipä me vaarin kanssa ajelimme Sannan pihaan ja siitä paikasta kaivettiin ylös useita erilaisia daalian juurakoita (ensi kesänä sitten nähdään, minkälaisia...) ja muitakin kiinnostavia juttuja. Siispä blogeissa kommenttien lähettely voi johtaa ihan oikeaan kohtaamiseen! Mustavalkoiset ovat muuten vilkkaita ja hyvin koulutettuja bordercollieita! Kiitos Sanna ja hyvää alkanuta vuotta!


Between Rikkaruohoelämää-blogista on myös alusta alkaen ollut mukana blogikuvioissa. Between kommentoi asiallisesti ja kannustavasti ja luultavasti saan kommentteja enemmän kuin ehdin antaa. Betweenin blogin tapahtumat liikkuvat usein samoilla aaltopituuksilla kuin omani ja kommentit ovat usein ihan käytännön ohjeita, joita olen ottanut toteuttaakseni. Betweenin esimerkki sai minut syksyllä tarttumaan vaikkapa angervoaidan leikkuuseen.

Tässä ovat nyt ainakin nämä viisi ja monet muut olisivat ansainneet kiitoksen. Koskaan en olisi uskonut, että blogiyhteisö tuo näin paljon hyvää mieltä ja uusia ajatuksia! Jatkukoon Pauliinan luoma hyvän mielen ketju!

18 kommenttia:

 1. Pirkko, sydämellinen ja liikuttunut kiitokseni! Pauliina on oikea hyvän mielen lähettiläs ja hänen haasteensa tavoitti minutkin. Täällä puutarhablogien parissa törmää äärimmäisen harvoin ikäviin kommentteihin ja ilmiöihin, toisin kuin muualla somessa. Hyvä ei vähene eikä lopu jakamalla. Olen tosi iloinen, että postauksistani ja kommenteistani on ollut sinulle hyötyä. Jatketaan tällä ystävyyden mallilla eteenpäinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tuntumat ovat hyvät molemmin puolin. Ilolla odotan kuulumisia puutarhastasi ja kissakavereista!

   Poista
 2. Kiitos taas Pirkko! Sinä olet oikea positiivisuuden lähettiläs, aina hyvillä mielin luen blogiasi ja kommenttejasi! Olen laiska kirjoittamaan kommentteja, harmittaa kun välillä unohtuu ihastella "ääneen" jotain asiaa tai kysyä jotain joka tulee mieleen muiden blogeja lukiessa. Puutarhablogit ovat toiseksi parasta terapiaa ja mielihyvän tuojaa heti puutarhatöiden jälkeen.

  Ihanaa, värikästä, antoisaa ja aurinkoista alkanutta vuotta Pirkolle ja vaarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, tosiaan tekee tiukkaa välillä lukea ja jopa kommentoida asioita. Onhan tärkeintä kokonaisvaltainen läsnäolo lähimmäisten ja lemmikkien kanssa. Hyvää puutarhakevättä!

   Poista
 3. Vai muka kömpelö kuvaaja! :) Nämäkin kuvat ovat kaikki aivan ihania ja ilahduttavat kovasti tammikuun pimeydessä.
  Positiivinen ja lämmin postauksesi tuli muutenkin juuri oikealla hetkellä, kun tuntuu että pakkaset (=vauriot?) ja muut huolet hyydyttävät jaksamisen.
  Hyvä mieli ja ystävällisyys todellakin vain lisääntyvät antamalla ja koetan pian lähettää niitä eteenpäin. Pitää keksiä jokin tapa mainita mahdollisimman monta bloggaajaa. Minua usein harmittaa että on paljon hienoja blogeja, jotka eivät (vielä) ole löytäneet lukijoita. Toivotaan että kehut saavuttavat mahdollisimman monta bloggaajaa.
  Lämmin kiitos ja iso hali! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, positiiviset asiat tulevat aina sopivalla hetkellä. Minäkin yritän vielä nostaa esiin monta muuta upeaa bloggaajaa jatkossa. Hyvää kevättä!

   Poista
 4. Kiitos, Pirkko! Tuo rajaaminen olikin juuri vaikeinta tässä koko hommassa, mutta uskoisin kaikkien ymmärtävän. Täällä puutarhapiireissä on niin paljon ihania ihmisiä. Niinhän sitä sanotaan, että puutarhanhoito tekee onnelliseksi. Siinä on varmasti vinha perä.

  Tästä on vielä sekin ilo, että tulee käytyä itselle uusissa blogeissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella virkistävää sukkulointia! Minulta jäi monta upeaa blogikumppania mainitsematta, mutta aion nostaa heitä vielä esiin!

   Poista
 5. Kaunis kiitos Pirkko lämittävistä sanoistasi! Pauliinan viesti tuli minullekin...on tosi mukavaa saada ja antaa palautetta, mukava seurailla teidän kaikkien ihanien blogeja, ajatuksia ja haaveita, napata sieltä täältä vinkki tai ohje. Täällä blogistaniassa on ihanaa myös se, ettei kateus ja ilkeys ole läsnä, jos joku keksii jonkun kivan asian, se jaetaan että muutkin pääsevät osallisiksi! Kannustusta löytyy sylintäydeltä! Luen myös Sinun postauksia innolla, joskus niitä ihan odotan, niin puutarhan kuin kasvimaankin puolelta! Kuljetaan yhdessä kevättä kohden, pian päästään jälleen nauttimaan kukista ja mullan tuoksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, aurinkoisten päivien myötä ajatukset siirtyvät jo helposti puutarhan suunnitelmiin. Odotan taas innostuneena, mitä kaikki muut ja sinä keksitte ensi vuonna kasvattaa. Hyvää kevättä!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Iloitsen aina Sussi kun käyt moikkaamassa postauksiani! Yritän myös itse jättää kommentin, mutta olen usein myöhässä. Merenrantakuvasi ovat kyllä minulle mieleen!

   Poista
 7. Voi, kun näille postauksille voisi helposti antaa peukkuja, sellainen uudistus kelpaisi minulle. Tälle siis olisin sellaisen heti viskaissut!

  Tulin niin hyvälle mielelle, kun luin, miten kuvailit kanssabloggaajia. Puutarhabloggareiden maailma on ihan omansa, jossa tukea ja turvaa löytyy aina, vaikka välillä itse hiljenisi eikä saisi aikaan viestejä eikä kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen hyvilläni, jos tästä on sinulle ollut iloa! Haikein mielin otin esiin nämä viisi kumppania, mutta teitähän on vaikka kuinka paljon. Ihaillen käyn sinun blogissasi, kuvat ovat upeita, herkän kauniita ja tunnelmia herättäviä. Joka kerta jään odottamaan seuraavaa. Hyvää tammikuun jatkoa ja kiitos kommentista!

   Poista
 8. Nyt vasta löysin tämän postauksesi. Olen ihan sanattomana - jopa pienoinen kyynel silmässä - lukenut tätä postaustasi ja noita kauniita sanoja Pihakuiskaajan puutarhasta. Todella hienoa kuulla, että viestini ovat rohkaisseet sinua blogin alkuvaiheissa. Minäkin muistan ihan saman tunteen, eli muistan tarkalleen ne ensimmäiset kommentit joita sain blogiini. Koin ne hyvin merkityksellisiksi. Tosi mukavaa on mielestäni ollut kommunikointimme Pirkko. Jatketaan samaan malliin. Ja kiva että kirjavinkit ovat olleet hyödyllisiä. - Loit iloa ja valoa koko viikkooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkasin sinut tänne, koska halusin sinun lukevan tämän. Postauksia on rapsahdellut vilkkaasti, joten tekee välillä tiukkaa ehtiä käydä niitä lukemassa. Odottelen innolla, mitä kaikkea Pihakuiskaajan puutarhassa - ja kuiskaajan matkoilla - tulee tapahtumaan! Hyviä tammikuun hetkiä!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, paljon hyvää mieltä ja iloa olen onnistunut saamaan osakseni näillä puutarhapoluilla. Hyää mieltä ja iloa myös sinulle1

   Poista