maanantai 8. toukokuuta 2017

Se herää sittenkin henkiin!


Kaiken kylmän viiman ja lumipyrähdysten jälkeen puutarhassa on sittenkin eloa. Scillat ovat valloittaneet muuten harmaan ja karikkeiden peittämän maan. Keväiset vuohenjuuret puskevat jo rehevinä ruusukkeina antaen vihreyttä kokonaisuuteen. Kuolanpioni ei arkaile vaan työntää punertavat alkunsa rohkeasti esiin.


Ensimmäinen krookus on tuontu kukkanuppunsa odottamaan lämmittävää auringonsädettä mutta joutui ensin kokemaan sankkoja lumiryöppyjä.


Sinivuokkoja on kukassa runsaastikin, mutta nekään eivät uskalla avata kukkiaan täydellisesti, vaan supistavat ujoina terälehtensä siten, että vain niiden harmaat alapuolet tulevat näkyviin.


Pukinparta on omatoimisesti kylvänyt haituvaiset siemenensä karuun maapohjaan ja siinä se aikoo kasvattaa taas runsaasti kukkavarsia ja keltaisia kukintoja. Niissä kehittyy taas lukematon määrä uusia siemeniä leijailemaan voikukkamaisesti sinne tänne.


Mirrinminttu kuuluu sarjaan sisukkaita selviytyjiä. Kiven kolossa se on jo ehtinyt kasvattaa uudet rehevät varret tässä vaiheessa, kun monet muut vasta kömpivät mullasta esiin ensimmäisellä vihreällä piipallaan.


Erilaiset akileijat eivät koskaan petä. Ne nousevat luotettavasti kasvattamaan kauniita lehdistöjään ja ovat tämän puutarhan suosikkeja. Ne kasvavat ja kukoistavat varmasti ja uusiutuvat omatoimisesti.


Maksaruoholla on  lämmin kolo tiilistä rakennetussa kolossaan, jossa se on päässyt hyvää alkuun koko rehevyydessään.


Ruohosipulilla on tänä keväänä ollut vaikeuksia, vaikka se on yleesä ollut täysin käytettävissä jo vapun ajan ruokien koristeluun. Keltaiset kärjet kertovat tuikeista pakkasöistä.

Paljon muutakin löytyy ja joka päivä ilmestyy uusia ihania elon merkkejä. Kohta kukkivat, esikot, kiurunkannukset ja pian narsissitkin. Sitä odotellaan!


Linnutkin alkavat liikkua vilkkaammin ja pesänrakennustoimintaa on pönttöjen ympärillä. Tiaiset ja kirjosiepot käyvät keskenään keskustelua, mikä pesä kullekin kuuluu. Jotkut rakastavat kerrosasumista. Rastas on rakentanut oman pesänsä pöntön päälle. Epäselvää on vielä, kuka on alakerran asukas. 


Lumisateista viis - kyllä se kevät pääsee alkuun.  Hyvää alkanutta viikkoa!

19 kommenttia:

 1. Oi, onhan siellä eloa jo vaikka kuinka paljon! :) Ihania kukkasia. Täällä näkyy vasta lehtiä esim. krookuksista, eikä uskollisista ja kauniista akileijan lehdistä näy vielä juuri mitään.
  Tänne on tälle viikolle luvattu vielä pakkasöitä, mutta sen jälkeen pitäisi lämmitä. Kaunista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasöitä on toki täälläkin ollut ja on vielä jatkossakin. Kasvit ovat kummasti sopeutuneet tähän koleuteen ja sinnittelevät eteenpäin. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Komeat pionin alut. Meilläkin ruohosipuli on noussut heikosti, se joka yleensä ponnistaa ensimmäisenä maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pioni on aina hyvin aikainen eikä lainkaan kylmänarka. Toivottavasti siihen kehittyy taas runsaasti nuppuja. Kummallista tuo ruohosipulin hidastelu ja samoin raparperit ovat tänä keväänä ihan jumissa. Mukavaa kun kommentoit!

   Poista
 3. Paljon kevään merkkejä on teillä jo näkyvissä. Nuo pionit alut ovat ihania. Kylmiä ilmoja on luvattu tälle viikolle, jopa yöpakkasia. Mutta sitten pitäisi tulla lämpimämpää. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ja vielä lämpimät ajatukset perheellenne! Odotellaan rauhassa, joka päivä ilmaantuu jotakin uutta ilon aihetta!

   Poista
 4. Keväinen kasvu ja kukinta näkyy jo hyvin puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista on, että jotakin viherrystä ilmaantuu! Kuvasarjan loppuun olisin voinut liittää taas puutarhan lumikuuron peittämänä, mutta en enää jaksa noita lumikuvia...

   Poista
 5. Kovasti jo on keväistä kasvua! Meillä vielä odotellaan lämpimämpää säätä. Hauska tuo lintujen kerrosasumus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä odotellaan lumi- ja raekuurojen ropistessa, mutta eteenpäin on mentävä niin kuin entinen mummo lumessa. Meillä on aikaisemminkin rastas pesiytynyt tiaisen pöntön yläkertaan ja sovussa elelivät!

   Poista
 6. Viime viikolla kasvu lähti hyvin vauhtiin. Nyt otetaan vähän takapakkia, mutta toivotaan sen olevan väliaikaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaan takapakkia ja pysähdystä! Kerta toisensa jälkeen vähäinen kasvisto peittyy hentoon lumikerrokseen ja käpristyy yöpakkasen kourissa! Jospa loppuviikolla vähän lämpenisi...

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Osa on tosiaan hyvässä alussa ja eiköhän ne muutkin sieltä herää!

   Poista
 8. Osa kukkijoista ei onneksi ole kovin kylmänarkoja, vaan ilahduttavat meitä viileilläkin ilmoilla!
  Hauska kerrostalo;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan nyt kylmässä kukkijat saavat tilaa! Kerrostalon yläkertaan oli ilmaantunut pari munaa. Koska se oli täysin avoin lumisateelle, viritettiin pari kuusenoksaa suojaksi. No räkättirastaita ne on, mutta kuitenkin...

   Poista
 9. Minä pidän tosta punaisesta väristä mikä on pionilla. Angervoilla on myös punaiset alut. Ne jotenkin näkyvät näin keväällä. Mukava on tuo sinun hoito käytäväsi.Minä olen siihen ihastunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset kasvinalut erottuvat jännittävästi tummasta maasta. Käytävä on kyllä ollut toimiva ja jotenkin jakaa leveän alueen keveämmäksi. Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 10. Ihanan keväistä jo sielläkin! Kauniit kuvat! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista