tiistai 30. huhtikuuta 2019

Huhtikuun viimeinen...

... ja huhtikuun ensimm√§inen postausūüíöūüíö! Kev√§√§n k√§ynnistyminen on ollut j√§hme√§√§ ja blogimaailmassa k√§v√§isin melkein kuukausi sitten. Pakkasy√∂t ja mets√§n reunamien lumij√§√§nteet ovat v√§hitellen irroittamassa otettaan. Kev√§√§n merkkej√§ on kuitenkin ilmaantunut n√§kyviin, joten kyll√§  se siit√§ j√§llen k√§ynnistyy. Siisp√§ ilman kummempia selostuksia, kev√§tt√§ rintaan ja iloista vappua!

Seuraavaksi lähden lukemaan kaikista niistä mielenkiintoisista tapahtumista, joista tämän kuukauden aikana te olette postanneet. Taimet ovat kasvaneet, puutarhanäyttelyissä on käyty ja suuriakin muutoksia on tehty puutarhoissa. Mielenkiintoista on odotettavissa. Kiinnostavaa toukokuuta!

14 kommenttia:

 1. Meillä huhtikuu oli lämmin ja kevät eteni harppauksin. Nyt on koleampaa eli ilmeisesti palattiin tyypilliseen suomalaiseen kevätsäähän. Toivottavasti ei sentään lunta tulevan, sitäkin on ennustettu.
  Blogitauko on luvallista. Maailma ei sillä välin kaadu, vaikka monen puutarhassa myllerryksiä ehtii tapahtuakin. Kuvista päätellen kevät on saapunut sinunkin puutarhaasi.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vettä sataa ja kolkkoa on, mutta se on ihan normaalia. Vihreys lisääntyy heti sateen myötä - on sitten kylmää tai lämmintä!

   Poista
 2. Kevät tulee ajallaan, oltiin me blogeissa tai ei. Riippumatta meistä kevään eteneminen on todella hyvä juttu =). Vähän ristiriitaisia ajatuksia herättää hiirenkorvalla olevat koivut tai nuppusilmujaa jo raottavat kirsikat ja loppuviikon vaivaiset 3 lämpöastetta. Sentään lämpimän puolella kumminkin.
  Todella reheviä ja tukevia alkuja kukkapenkeissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, tämän aamun sade houkuttelee lehtiä versomaan vielä kiihkeämmin, vaikka lämpöä on vain vaivaiset +4!

   Poista
 3. Keväiseltä näyttää sielläkin. Suloiset sinivuokot!
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää kevään etenemistä!

   Poista
 4. Postaamistahti minullakin hyytyy aina välillä, silloin tekee päivityksen kun tuntuu siltä - kyllä me jaksamme odotella! Huhtikuu meni hujauksessa, lämpö helli - saa nähdä mitä toukokuu tuo tullessaan, alku näyttää ainakin vilpoiselta, ajankohdan mukaiselta luulen. Kevättä on pihassasi ja kukkivaa, ihania nuo kiurunkannukset.

  Mukavaa toukokuuta ja Vapunpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, nämä kevätkelit ovat jo tulleet tutuksi täällä pohjolassa. Parempi pakkanen nyt toukokuun alussa kuin kesäkuussa!

   Poista
 5. Sinnekin on saapunut jo kevät :) Huhtikuun ihanien, aurinkoisten ja lämpimien päivien jälkeen tämä normaali kevätsää tuntuu yllättävän kylmältä. Toisaalta on hyvä, että nyt tulee vähän jarrua kasvien kasvuunlähtöön, niin eivät kärsi niin herkästi yöpakkasista, joita saattaa kuitenkin tulla vielä kesäkuun alussakin. Vesisateetkin tekevät hyvää, vaikka täällä ei vielä kuivuudesta kärsittykään. Eipähän tarvitse esikasvatettavia vesijohtovedellä kastella :) Toivottavasti ei kuitenkaan tule pidempää pakkasjaksoa tai lunta. Aurinkoista, mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, samoin ajatuksin täälläkin tuumaillaan. Kyllä keikki vielä ehtii mukaan!

   Poista
 6. Meilläkin ilima kylymäks män. Toivottavasti ei pakkasia tule, eikä mahottomia satteita, pitkäaikasia. Mukava pehko sinivuokolla, ja rehevee kasvustoo jo tähänaikaan siellä. Kaunis väri keväisellä pihlaja-angervolla. Kulukur vuan on. Mukavoo kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, koleaa tuntuu olevan. Sade sitoo ainakin siitepölyä ja muutakin pölyä, vaikka kuivuus maassa ei vielä ehtinyt vaivata. Mukavia kelejä sinnekin!

   Poista
 7. Siellä taitaa näsiäkin pukkaa kukkaa. Meillä on mökkitienvarrella ollut monia näsiän kasvustoja. Nyt siellä on tehty metsätöitä ja niitä ei näy. Toivottavasti kasvavat uudestaan. Mikä rehevä kasvusto sinulla on onnenpensaan alapuolella olevassa kuvassa?

  VastaaPoista
 8. Oi, kuinka ihanaa vihreyttä ja jo niin paljon kukkia!
  T√§√§ll√§ oltiin paljon j√§ljess√§, ja nyt tosiaan tuiskuttaa lunta. √Ąsken n√§in kimalaisen lentelev√§n talon r√§yst√§√§n alla. Vein ulos korkillisen sokerivett√§, mutta onko siit√§ iloa tuiskussa ja pakkasessa? :(
  Toivotit "kiinnostavaa toukokuuta" ja se olikin hauskasti sanottu. Minulla on tarkoitus käydä pienellä puutarhareissulla. Toivottavasti sää suosii ja kamera toimii! :)
  Kylmästä säästä huolimatta, ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista