tiistai 30. huhtikuuta 2019

Huhtikuun viimeinen...

... ja huhtikuun ensimmĂ€inen postaus💚💚! KevÀÀn kĂ€ynnistyminen on ollut jĂ€hmeÀÀ ja blogimaailmassa kĂ€vĂ€isin melkein kuukausi sitten. Pakkasyöt ja metsĂ€n reunamien lumijÀÀnteet ovat vĂ€hitellen irroittamassa otettaan. KevÀÀn merkkejĂ€ on kuitenkin ilmaantunut nĂ€kyviin, joten kyllĂ€  se siitĂ€ jĂ€llen kĂ€ynnistyy. SiispĂ€ ilman kummempia selostuksia, kevĂ€ttĂ€ rintaan ja iloista vappua!













Seuraavaksi lÀhden lukemaan kaikista niistÀ mielenkiintoisista tapahtumista, joista tÀmÀn kuukauden aikana te olette postanneet. Taimet ovat kasvaneet, puutarhanÀyttelyissÀ on kÀyty ja suuriakin muutoksia on tehty puutarhoissa. Mielenkiintoista on odotettavissa. Kiinnostavaa toukokuuta!

14 kommenttia:

  1. MeillÀ huhtikuu oli lÀmmin ja kevÀt eteni harppauksin. Nyt on koleampaa eli ilmeisesti palattiin tyypilliseen suomalaiseen kevÀtsÀÀhÀn. Toivottavasti ei sentÀÀn lunta tulevan, sitÀkin on ennustettu.
    Blogitauko on luvallista. Maailma ei sillÀ vÀlin kaadu, vaikka monen puutarhassa myllerryksiÀ ehtii tapahtuakin. Kuvista pÀÀtellen kevÀt on saapunut sinunkin puutarhaasi.
    Hauskaa vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! VettÀ sataa ja kolkkoa on, mutta se on ihan normaalia. Vihreys lisÀÀntyy heti sateen myötÀ - on sitten kylmÀÀ tai lÀmmintÀ!

      Poista
  2. KevÀt tulee ajallaan, oltiin me blogeissa tai ei. Riippumatta meistÀ kevÀÀn eteneminen on todella hyvÀ juttu =). VÀhÀn ristiriitaisia ajatuksia herÀttÀÀ hiirenkorvalla olevat koivut tai nuppusilmujaa jo raottavat kirsikat ja loppuviikon vaivaiset 3 lÀmpöastetta. SentÀÀn lÀmpimÀn puolella kumminkin.
    Todella reheviÀ ja tukevia alkuja kukkapenkeissÀsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta, tÀmÀn aamun sade houkuttelee lehtiÀ versomaan vielÀ kiihkeÀmmin, vaikka lÀmpöÀ on vain vaivaiset +4!

      Poista
  3. KevÀiseltÀ nÀyttÀÀ siellÀkin. Suloiset sinivuokot!
    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvÀÀ kevÀÀn etenemistÀ!

      Poista
  4. Postaamistahti minullakin hyytyy aina vÀlillÀ, silloin tekee pÀivityksen kun tuntuu siltÀ - kyllÀ me jaksamme odotella! Huhtikuu meni hujauksessa, lÀmpö helli - saa nÀhdÀ mitÀ toukokuu tuo tullessaan, alku nÀyttÀÀ ainakin vilpoiselta, ajankohdan mukaiselta luulen. KevÀttÀ on pihassasi ja kukkivaa, ihania nuo kiurunkannukset.

    Mukavaa toukokuuta ja VapunpÀivÀÀ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila, nÀmÀ kevÀtkelit ovat jo tulleet tutuksi tÀÀllÀ pohjolassa. Parempi pakkanen nyt toukokuun alussa kuin kesÀkuussa!

      Poista
  5. Sinnekin on saapunut jo kevÀt :) Huhtikuun ihanien, aurinkoisten ja lÀmpimien pÀivien jÀlkeen tÀmÀ normaali kevÀtsÀÀ tuntuu yllÀttÀvÀn kylmÀltÀ. Toisaalta on hyvÀ, ettÀ nyt tulee vÀhÀn jarrua kasvien kasvuunlÀhtöön, niin eivÀt kÀrsi niin herkÀsti yöpakkasista, joita saattaa kuitenkin tulla vielÀ kesÀkuun alussakin. Vesisateetkin tekevÀt hyvÀÀ, vaikka tÀÀllÀ ei vielÀ kuivuudesta kÀrsittykÀÀn. EipÀhÀn tarvitse esikasvatettavia vesijohtovedellÀ kastella :) Toivottavasti ei kuitenkaan tule pidempÀÀ pakkasjaksoa tai lunta. Aurinkoista, mukavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, samoin ajatuksin tÀÀllÀkin tuumaillaan. KyllÀ keikki vielÀ ehtii mukaan!

      Poista
  6. MeillÀkin ilima kylymÀks mÀn. Toivottavasti ei pakkasia tule, eikÀ mahottomia satteita, pitkÀaikasia. Mukava pehko sinivuokolla, ja rehevee kasvustoo jo tÀhÀnaikaan siellÀ. Kaunis vÀri kevÀisellÀ pihlaja-angervolla. Kulukur vuan on. Mukavoo kevÀttÀ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla, koleaa tuntuu olevan. Sade sitoo ainakin siitepölyÀ ja muutakin pölyÀ, vaikka kuivuus maassa ei vielÀ ehtinyt vaivata. Mukavia kelejÀ sinnekin!

      Poista
  7. SiellÀ taitaa nÀsiÀkin pukkaa kukkaa. MeillÀ on mökkitienvarrella ollut monia nÀsiÀn kasvustoja. Nyt siellÀ on tehty metsÀtöitÀ ja niitÀ ei nÀy. Toivottavasti kasvavat uudestaan. MikÀ rehevÀ kasvusto sinulla on onnenpensaan alapuolella olevassa kuvassa?

    VastaaPoista
  8. Oi, kuinka ihanaa vihreyttÀ ja jo niin paljon kukkia!
    TÀÀllĂ€ oltiin paljon jĂ€ljessĂ€, ja nyt tosiaan tuiskuttaa lunta. Äsken nĂ€in kimalaisen lentelevĂ€n talon rĂ€ystÀÀn alla. Vein ulos korkillisen sokerivettĂ€, mutta onko siitĂ€ iloa tuiskussa ja pakkasessa? :(
    Toivotit "kiinnostavaa toukokuuta" ja se olikin hauskasti sanottu. Minulla on tarkoitus kÀydÀ pienellÀ puutarhareissulla. Toivottavasti sÀÀ suosii ja kamera toimii! :)
    KylmÀstÀ sÀÀstÀ huolimatta, ihanaa toukokuuta!

    VastaaPoista