keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Kuusi kuvaa - haaste

Sain Irmalta Elämää eri muodoissa-blogista haasteen tuoda esiin kuusi kuvaa kesästä. Kiitos Irma!  Innolla ryhdyin etsimään juuri niitä puutarhakuvia, joilla voisin saada menneen kesän intensiiviset hetket esiin. 

Ensimmäinen kuva ( kuvattu 8.5. ) tuo yllättäen mieleen kolkon ja epävarman kevään. Puutarha näyttää varsin tutulta - samanlaisissa väreissä ja tunnelmissa eletään nyt marraskuun viimeisellä viikolla.


Kolkon tokokuun kuvan jälkeen halusin poimia joitakin kukoistavia muistoja kesän parhaimmista hetkistä. Kesäkuun alussa omenapuut ja tämä purppuraomenapuu täyttyivät kukista.


Akileijat ovat yksi intohimoistani. Ne saivat tässä penkisssä kukkia ja levitä ja risteytyä. Ihastelen aina niiden moninaisia värivaihteluita ja myös niiden sitkeyttä. Oli kesä minkälainen tahansa, akileijat nousevat jossakin päin ja ilahduttavat kesäkuusta lähtien kukinnallaan. Tässä kuvassa vilahtaa myös aavistus auringonpaisteesta.


Heinäkuussa oli puutarhassa jo rehevyyttä ja pioni on aina ykkönen edustamaan heinäkuista kukoistusta. Vanha punertava pioni nautti muutamista poutapäivistä.


Suuri osa kesän muhkeimmista kukoistuksista löytyi heinäkuun kuvista. Olisi ollut ruusuja, rodoja, kärhöjä ja kesäkukatkin aloittivat kukintaa. Tähän pääsi kuitenkin jalopähkämö siitä syystä, että se on monesti jäänyt muiden varjoon.


Kuudennessa ja viimeisessä kuvassa kehäkukka saa edustaa keltaista väriä ja kesäkukkien ryhmää. Kehäkukat erilaisissa keltaoransseissa väreissään tuovat puutarhaan aurinkoisuutta, vaikka sitä oikeaa aurinkoa ei aina olisikaaan näkyvissä.


Tämä on herttainen, mutta haastava haaste: kuuden kuvan valtseminen tarkoittaa sitä, että suuri osa niistä kohteistä, joista pitää, on jätettävä pois. Kesän valoisissa ja vihreissä muistoissa on kuitenkin nautinnollista kulkea juuri nyt, kun elämä seinien ulkopuolella on aika sietämätöntä. Siis kiitos Irma , että houkuttelit minut sinne!

Koska tämä haaste on jo kulkenut monella, en nimeä erikseen ketään haasteen jatkajaksi. Ota kuitenkin itsellesi, jos kaipaat kesän muistojen ihastelua tässä pimeässä ajassa. Se tekee hyvää!21 kommenttia:

 1. Kuusi kuvaa kesästä on melkoinen haaste, vaikea valita niin vähän. Mutta hyvät valinnat teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo on vaikeaa, mutta muuten on lohdullista selata kesäisiä kuvia!

   Poista
 2. Olet tehnyt hienot valinnat. Niin upeita kohteita ja niin upeita kuvia. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, onneksi kesästä on jäänyt kauniita ja aurinkoisiakin hetkiä kuviin!

   Poista
 3. Kauniit valinnat. Muhkea ja upea pioni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea herkullista kuvavalikoimasta löytyi ja pionitkin onnistuivat kukoistamaan sateista huolimatta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva ja kirvelevä haaste! Oli niin vaikea valita... Sinulla oli vastaavassa haastevastauksessa kivasti perheen elämää!

   Poista
 5. Kiitos Pirkko kun otit haasteen vastaan. Todella kauniita kuvia olet valinnut tähän
  Hyvää marraskuun loppua!❤

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat. Taidan ottaa kopin tästä haasteesta, vaikka vaikeaa on valita kuusi kuvaa vain. Mutta siinäpä pimeisiin iltoihin puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan Tita, teepä omat valintasi! Kesän kuvissa on mukava tunnelmoida ja odotella uutta kevättä!

   Poista
 7. Ihania kukkia ja selvästi myös auringonpaistetta. Tosi vaikea valita pelkästään kuutta kuvaa, vaan jääpä sitten näytettävää johonkin muuhun postaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä haastessa onkin varmaan oma jipponsa siinä, että ei voi tehdä `maratonkuvasarjaa` vaan on pakko valita kuusi!

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Kevväästä syksyyn oot kuvia valinnu. Kehäkukat on pieniä aurinkoja, isompoo ei oo paljon näkyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesälläkin oli aurinko välillä vähissä ja nyt on sitten ihan poissa näkyvistä. Sen puoleen oli mukavaa selailla kesäisiä ja ainakin vehreitä kuvia!

   Poista
 9. Ihania kesäkuvia, niin kauniita! Nuo kehäkukat on upeita! Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
 10. Delightful summer pictures dear friend!!!

  thank you for brightening my day with blooming beauty of nature .
  i loved the all flowers though the blue flowers hold my eyes for long ,not familiar ,so pretty

  VastaaPoista