keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kevään merkkejä


 Tervetuloa jälleen Vaarin torpan puutarhaan! Ensimmäisiä kevään merkkejä on tullut esiin, vaikka yöt ovat reilusti pakkasella ja päivällä puhaltelee kylmä tuuli. Lumi on sulanut vähiin ja valoa - valoa on saatu lisää!

Puutarhan kevät on kuitenkin alkanut: omenapuut ja pihlaja-angervopensaat on leikattu!  Jotakin elämää on jo puutarhassa näkyvissä, vaikka pakkasesta lämpöasteisiin vaihtuva keli koettelee kasveja. Lumikellot sinnittelevät jälleen kerran sitkeästi esiin ja näsiän kukinnot alkavat paisua iltapäivän aurinkoisina hetkinä.


Puutarhan kevättöiden suunnittelu on tietysti meneillään eli tarkistetaan siementilannetta ja hankitaan uusia. Hyötykasvivalikoiman ydin on hyväksi koetut juurekset, lisänä salaatit, herneet, pavut ja yrtit. Joka vuosi mukaan ilmestyy jokin uusi kokeilu ja jos se saa suosiota ruokapöydässä, se ehkä jää pysyvälle listalle. Tärkeä herkku ja perusruoka-aine on tietysti peruna ja sen suhteen ollaan hyvällä mallilla. Timo-perunan siemenet ovat hyvin itäneet ja niiden kanssa päästään aikaisin istutustöihin. Viime vuonna sain hyvän idätysvinkin - perunat kannattaa idättää pimeässä, ei valossa - meillä ämpärit ovat portiaden alla sanomalehedellä peitettynä huoneenlämmössä. Ihan jo multasormea syyhyttää!


Seuraavaksi kylvetään basilikat pääsisäisruohojen seuraksi! Kevät tulkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti