sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Kuulento ja muuta elämää

Palava rakkaus "Carnea"

Ensimmäinen ihmisen kuulento Apollo-raketilla on ollut heinäkuussa runsaasti esillä mediassa. Vuonna 1969 ihminen astui ensimmäisen kerran kuun pinnalle. Kaikkeen siihen liittyvään massiiviseen kohinaan on nyt ollut mahdollisuus palata medioiden kautta. Ja se on mielenkiintoista. Kyseisenä vuonna se ei ollut kuitenkaan ykkösasia omassa elämässäni, sillä muutama viikko ennen tätä maailmaa mullistavaa tapahtumaa olimme juuri menneet naimisiin.

Kääpiöauringonkukka "Musicbox"

Kyllä kuulentoakin ohimennen seurattiin, mutta omassa arjessa oli niin paljon tapahtumassa. Aloitimme yhteiselämän ja perustimme kodin. Siinä oli riittävästi uutta mietittävää ja käytännön järjesteltävää. Lisäksi juuri ennen häitä olin saanut opinnot päätökseen ja valmistuin. Syksyllä oli lisäksi tiedossa aloitus uudessa työpaikassa.

Keijuangervo

Ensimmäisistä himmeän harmaista TV-ruuduista kyllä seurattiin tapahtumia avaruudessa, mutta se ei ollut sillä hetkellä niin tärkeää. Vasta nyt jälkeen päin tuntuu aika hienolta, että solmimme avioliiton juuri kuulennon vuonna 1969. Siitä on siis 50 vuotta.

Ruskolilja

Vuodet ovat vierineet, perhe on kasvanut, lapset ovat aikuisia ja perustaneet perheet. Lapsenlapset pääsevät aikanaan ripille ja ylioppilaaksi ja me juhlimme kultahäitä. Olemme päässeet nauttimaan leppoisista eläkepäivistä ja puutarhanhoidosta.

Perhejuhlien lisäksi on edessä myös kohtaaminen  opiskelijatovereiden kanssa - ja kuinka ollakaan - viidenkymmenen vuoden jälkeen. Jännittävä tapaaminen on odotettavissa sillä monia en ole tavannut opintojen päättymisen jälkeen. 

Värinokkonen "Rainbow Mixed"

Kuten aikaisemmasta voi päätellä, torpan mummi ja vaari ovat jo melko kypsässä iässä. Niinpä välillä kaikki ei onnistu ja tulee tehtyä asioita päin seiniä. Juuri kesäkuun postauksessa oli köynnöskuusamasta tullut hortensia, mutta onneksi vaari huomasi sen. Siis tuoksuköynnöskuusama kukki ja tuoksui upeasti.

Syysleimu "Peppermint Twist"

Tänä juhlakesänä olemme olleet aika paljon liikkeellä täällä kauniissa kotimaassa ja puutarha on jäänyt vähän omiin oloihinsa. Kasteluapua on kuitenkin saatu, joten eiköhän se selviydy. Heinäkuu tarjoaa nyt upeat poutasäät ja lämpöä. Ja lehmus kukkii ja tuoksuu!

Metsälehmus

Viime aikoina kaikki ovat kuulleet ja nähneet, mitä tapahtui kuussa vuonna 1969, mutta myös maassa oli silloin elämää!

Hyvää heinäkuun loppua!

14 kommenttia:

 1. Muistam hyvin tuon kuulennon, vaikka olin silloin hyvin nuori. Sinä muistat sen muustakin syystä! Istutin juuri tuollaisen keijuangervon taimen kukkapenkkiini. Onpa se sinulla kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijuangervo on tosi kiitollinen ja helppohoitoinen pensas. Ja mahdottoman kaunis kukkiessaan!

   Poista
 2. Voi onnea onnea! Kyllä vaan 50-vuotta kestänyt liitto on isompi kuin yksi kuulento. Hieno saavutus. Eipä ole kuussa uudestaan käytykään. Onpa mahtunut tapahtumia yhteen vuoteen elämässäsi. Ikäänkuin kertarysäyksellä kaikki. Jännittävää kesää nytkin vietät, vuosipäivä ja tapaaminen opiskelukavereiden kanssa "pikku" tauon jälkeen, onnellisia kesähetkiä sinulle toivotellen! Miten kaunista ja kesäistä teillä onkaan, kaunis metsälehmus kukintoineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kerääntynyt tapahtumien ja vuosipäivien suma tähä kohtaan. Sitä juhlistaa vielä ennen kokematon hellekausi - iloitaan siitäkin!

   Poista
 3. Onnea 50-vuotisesta taipaleesta! Se on hurjan pitkä aika. Hyvin sattui kuulennon kanssa samalle kesälle. Opiskelukaverien näkeminen pitkästä aikaa on varmasti jännittävää ja puhuttavaa toivottavasti riittää. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä aika tuntuu toisaalta pitkältä ja toisaalta se oli juuri äsken. Opiskelukaverien tapaaminen on vielä tulossa!

   Poista
 4. Onnittelut pitkästä yhteiselosta! Omasta merkkipäivästä muistaa varmasti myös ensimmäisen kuulennon ajankohdan.
  Puuarhanne on kaunis ja runsas eli ilmeisesti kasteluapu on toiminut lupausten mukaisesti. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tuo mukava muistaa ja liittää suureen kansainväliseen merkkihetkeen. Välillä ihmetyttää noita entisajan TV-lähetyksiä katsoessa, että oliko kaikki noin alkeellista...

   Poista
 5. Onnea teille pitkästä matkasta yhessä. Sattupa mukavasti tuo kuulentokin sammaanaikaan. Kauniisti puutarhasi kukkii ja kotimuassa on paljon nähtävee kun vuan tulis lähettyy meilläkin. Mukavoo heinäkuun loppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesällä maaseudulla on työhuippu, eikä sitä helposti oteta loma-aikaa ja varmaan olette kuitenkin mukana tekemässä milloin mitäkin. Me ollaan jo irroittauduttu kiireestä, melkein...

   Poista
 6. Ihanaa kultahääpäivää ja -vuotta Teille ♥

  VastaaPoista
 7. Kuulentoa tuli seurattua aikanaan jännityksellä olin melkein varma että jotain menee pieleen laskeutumisessa että eivät pääse oikealle maahan kiertävälle radalle. Onnea pitkän yhteisen tien kulkijoille se on varmasti yhtä harvinaista kuin kuulennot. Kyllä minä huomasin sen sinun virheesi kirjoituksessa mutta ei se minua haitannut yhtään. Ihanan vaaleanpunainen palavarakkaus. Onko se yhtä kestävä kuin se toinen mikä on myös kuvassa? Keijuangervo on myös minun mieleen joten sitä löytyy useampi pensas myös meidän mökiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tuo virhe varmaan ole ainoa lipsahdus, mutta ei kannata ottaa tätä niin vakavasti. Niistä voi kyllä huomauttaa kommentissa, en minä ainakaan siitä tykkää pahaa. Palava rakkaus on kestävä tulenpaunaisena ja vaaleanpunaisena ja tänä kesänäkin se on kestänyt ilman kastelua!

   Poista