perjantai 23. tammikuuta 2015

Menneitä vuosia


Seuraavien kuvien myötä pääset kurkistamaan puutarhaamme vuosina 2008 - 2011

Innostuimme sormustinkukista ja edellisenä vuonna kasvatetut alut lähtivät kukkimaan ja tuottivat lukemattomia värivaihtoehtoja. Siitä lähtien puutarhassamme on aina kukkinut moninainen sormustinkukkajoukkio, joko itse kylväytyneenä tai vähän avustettuna.


Markahams Pink kärhö kukkii edlleen ja kiipeilee telineessään ilman, että sitä laskettaisiin talveksi alas.


Puutarhamme on vapaamuotoinen ja rustiikkinen. Siellä kukoistavat sekä luonnonvaraiset kasvit, kuten tässä yllä näsiä sekä varsinaiset puutarhakasvit. Polut polveilevat kuluneina sorapolkuina ja ruohikkoreittenä. Välillä on vaikea havaita, missä puutarha loppuu ja luonto alkaa ...


Puuarhamme vakiovieraita ovat peurojen lisäksi monet eläimet, jänikset, sammakot, linnut ja tietysti perhoset. Punahattu on perhosten suosikkikasvi.


Vuonna 2009 sain äitienpäiväkukasi bougainvillen ja kuumana hellekesänä se kukoisti upeasti CASTILLON terassilla. Kaksi talvea sain sen talveutettua sisällä, mutta sen jälkeen se ei enää suostunut heräämään. Ihana eksoottinen tuttavuus!


Vähitellen innostuimme muistakin kärhöistä, jotka ovat menestyneet vaihtelevasti kasvupaikoillaan. Saapa nähdä, mitkä niistä nousevat loistamaan ensi kesänä!


Nämä puutarhakesät olivat daaliakesiä! Vaari innostui kasvattamaan erilaisia daalioita, mutta pihamme kevätkylmyydestä johtuen vain pari niistä on edelleen juurakkoina odottamassa seuraavaa kasvukautta.Koska monet kasvit eivät selviä kylmän tuulisessa pihassamme, valikoituvat sitkeät lajit suosikeiksemme. Akileijat ovat joka paikassa selviytyjiä ja upean monimuotoisia. Huovilan puutarhan ja omien perinneakileijojen siemenistä on kasvanut aina yllättäviä värivaihtoehtoja ihailtavaksi.


Puutarhan hoidon lisäksi me tarhurit touhuamme muutakin! Näiden kesien kalastusretket tuottivat runsaita saaliita, jotka päätyivät savustuspönttöön tai kuten tässä, uuniin yrttien kera. Eivätkö olekin kauniita!


Puutarhavuoden lopussa annetaan aina kiitos puutarhureille ja monille muillekin, satoa kertyy, tässä luumuja, härkäpapuja ja taitepapuja - sekä sieniä, jotka kuuluvat myös suosikkeiheimme. Mikäpä sen parempaa nautinota kuin herkutella oman puutarhan, metsän ja kalavesien tuotteilla!

Hei joko ensi kevään siemenet on hankittu?

Nyt olen pääsyt päiväkirjassani vuoteen 2011, vielä on muutama sivu jäljellä kerrottavaksi seuraaviin postauksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti