sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Yllätyslumi

22.11.2015

Näin se alkoi, räntää satoi taivaan täydeltä, synkät pilvet riippuivat maata hipoen...... ja seuraavan päivän aamuna oli oikeasti lunta! Koko ympäristö oli kääriytynyt pehmeään puhtaanvalkoiseen lumivaippaan - ja lunta näytti tulevan vielä lisää!Kun räntäsade vihmoi ulkona, alkoivat sisäpuuhat maittaa niin mummille kuin  lapsillekin. Pieni taiteilija aloitti maalaamisesta ja siirtyi vauhdikkaasti...


... pehmopäiväkodin tädiksi. Siellä olikin juuri paiväunien jälkeinen välipala vuorossa.


Mummi ehti vihdoin penkoa esiin keskeneräiset käsityöt. Kirjokintaat on otettava työn alle, vielä tarvitaan muutama pari. Kesämatkoilta hankitut herkulliset lampaan ruskeat Louhisaaren langat odottavat toteutusta...

... ja virkatut mummonneliöt odottavat kokoamista...


... ja tietysti oli pakko leipoa korvapuusteja sadepäivän lohdutukseksi.
Vaari kuitenkin viihtyi ulkoilmassa ja siellä laavun nuotiolla paistuivat mehevät muikut herkuteltavaksi!Mikäpä meillä on ollessa talven tullen, vaikka puutarha onkin lumipeiton alla. Puuhaa riittää ihan yllin kyllin - puhumattakaan siitä, että kohta alkaa joulun odotus!

Tervetuola Between mukaan pieneen piiriimme!

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kaikenlaisia kivoja juttuja sinulla on ollut. Hienoa kun olette saaneet lunta, se tekee maiseman valoisaksi. Monista taloista on mennyt sähköt, toivottavasti teiltä ei. Lapsenlapset ovat toden totta elämän rikkaus. Ihania lankoja ja herkullisia muikkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saamme vielä nauttia upeista lumimaisemista ilman sähkövikoja - toivottavsti jatkossakin! Hyvää talviviikkoa sinne!

   Poista
 2. Tosiaan ihana postaus! Ensin kauniita lumikuvia. Onpa muuten hieno terassi, tuo kaide on juuri sellainen kuin itsellekin toivoisin.
  Ja sitten siirryttiin sisälle lämpimään tekemään kaikenlaista värikästä ja mukavaa ja pullakin tuoksuu. :) Kirjokintaasi ovat kauniita. Nyt ennen joulua teen sukkia ja joulun jälkeen toivon ehtiväni tekemään jotain haastavampaa.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaide on rakenneltu vaarin kanssa tavoitteena selkeä ja säätä kestävä rakennelma. Keskitalvella on tosiaan aikaa neuloa ja välillä on mukava ottaa vaativampi kirjo- tai palmikkoneule. Kiitos kommentista ja mukavan talvista viikkoa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei Sussi, mukavaa kun tulit kurkistamaan torpan elämää. Tervetuloa!

   Poista
 4. Ihanaa lumimaisemaa ja hyvää herkullista syötävää Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irma, tervetuloa mukaan torpan tapahtumia seuraamaan. Meillä eletään tällaista aika tavallista elämää, mutta nauttien siitä! Hyvää viikkoa!

   Poista
 5. Kyllä luminen puutarha on kaunis!
  Ja aivan ihania käsitöitä olet tehnyt, kirjoneule varsinkin on upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se lumi kaunista - nyt jo on lähes sulanut. Kynttilälyhdyt loistavat kuitenkin tummaa taustaa vasten kauniisti!

   Poista
 6. Löysin tänne toisesta blogista. yhteistä tuntuu olevan mummuna ja vaarina oleminen, lapsenlapset, piha ja kukat. Käynpä tarkemmin tutkimaan blogiasi.

  VastaaPoista