keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Haaste: kuusi kuvaa kesästä ja marraskuun puutarhakuva 2016

Pimeinä iltoina on mukava vielä silmäillä kesän kuvia. Kuusi kuvaa kesästä-haaste sopii hyvin tähän. Haasteen esitti minulle Mustavalkoisten kodin Sanna. Kiitos Sanna!

Kuusi kuvaa piti valikoida kuvien seasta ja päätin etsiä yhden kuvan kullekin sellaiselle kuukaudelle, jolloin puutarhasta löytyy jotakin nähtävää. Siis kuvia on touko-, kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuulle. Lopuksi sarjan päättää marraskuun puutarhakuva kuuden kuvan lisäksi. Yritin etsiä myös sellaisia kuvia, joita en ole aikaisemmin käyttänyt.

Toukokuu on runsas sipulikukkien kuukausi, mutta huomasin jättäneeni narsissit tänä keväänä huomiotta. Siispä keltanarsissi edustakoon toukokuuta.


Kesäkuussa on jo melkoinen kukkien ja muun rehevyyden ja runsauden pula. Kesäkuun ruusukuvissa sadepisarat kimaltelevat lehdillä ja pionikuvat jäivät aika vähiin, koska sade ehti usein tehdä ikävää jälkeä parhaassa kukassa oleviin pioneihin. Nyt on siis pionikuvan vuoro. Edustakoon yksinkertainen kiinapioni kesäkuuta.


Unikot, daaliat ja ritarinkannukset olivat heinäkuun kukkia ja niitä oli mukava kuvata, koska kaikki ne kasvoivat ja kukkivat runsaasti. Kukkia avautui pitkin matkaa ja esimerkiksi unikkojen väri- ja muotomaailma oli runsas. Jotta sipulikukkien ja perennojen lisäksi muistamme pensaat, olkoon tässä tuoksuvan valkokukkaisen jasmikkeen vuoro. Se saattoi päivän mittaan jäädä vähän taka-alalle puolivarjoisessa kasvupaikassaan, mutta illan tullen se herätti huomion mahtavalla tuoksullaan ja houkutteli ihailemaan valkoisia kukkiaan.


Elokuu alkoi jo olla sadonkorjuun aikaa, vaikka heinäkuun kukkijat jatkoivat kukintaa. Elokuussa pääsivät alkuun hajuherneet, jotka jatkoivat kukkimistaan ihan syksyn viime hetkiin asti. Kesäkukkien valikoimasta kehäkukkien parasta aikaa oli myös elokuu, mutta silloin kukkivat myös silkkikukat, nuo vanhan ajan herkät yksivuotiset. Silkkikukka saa nyt edustaa elokuuta.


Syyskuu oli hyvä puutarhakuukausi. Postauksissani on kovasti kukkivia kukkapenkkejä ja monet kukat olivat pitkään kukassa. Daaliat ojentelivat ylväinä runsaita kukkiaan pakkasiin asti. Syyshortensia pääsi keväällä hitaasti alkuun. Luulin jopa sen kärsineen pahasti talven omituisista olosuhteista. Se kuitenkin lähti hienosti kasvuun ja nyt se saa olla syyskuun edustaja.


Kärhöt kokivat kovia viime talvena ja ne, jotka säästyivät, aloittivat kukintansa vasta hyvin myöhään. Niinpä jotkut sinnittelivät nuppujaan avaten vielä lokakuussa ja sen vuoksi kärhö, tässä jalokärhö Warszawska Nike, saa olla lokakuun edustaja.Värikkäiden kesäkuvien vastapainoksi on tässä lopussa marraskuun 2016 puutarhakuva: värit ovat poissa - jäljellä on kosteaan pihakiveykseen muodostunut sataneen lumen tekemä kuvio. Huomenna alkaa joulukuu. Tunnelmallista joulukuuta!


14 kommenttia:

 1. Aivan ihania kukkia ja hieno idea valita kuva kultakin kuukaudelta! Komeasti kukkiva jasmike taisi olla suosikkini tänään, niiden ihanaa tuoksua muistellessa. :)
  Lumi ja jää ovat aikamoisia taiteilijoita. Täällä Itä-Suomessa on tullut lisää lunta tänäänkin.
  Tunnelmallista joulukuuta ja adventtiaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää adventtia myös! Meillä on vasta rippunen lunta, mutta on kuitenkin valkoista. Sen valoisuus antaa mielen virkeyttä!

   Poista
 2. Hienot kuvat olet valinnut viime kesästä. Ihanat kärhöt! Tämä on kiva haaste, mukava on itsekin muistella mennyttä kesää. - Mukavaa alkavaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeana voi vielä kurkistella viime kesää ja alkaa sitten tehdä uusia suunnitelmia! Tunnelmallista adventtiaikaa!

   Poista
 3. Tämä on kyllä kiva haaste saa ihailla kesäisiä kukkia Kyllä ne ovat kainiita
  Hyvää alkanutta joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Haasteet antavat aina hyvän syyn taas nostaa kesän tunnelmia esiin!

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiva haaste saa ihailla kesäisiä kukkia Kyllä ne ovat kainiita
  Hyvää alkanutta joulukuuta.

  VastaaPoista
 5. Hienot kukat olet valinnut. Mukavaa joulukuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Valinta oli kyllä vaikeaa ainakin keskikesän runsaudessa, mutta jotakin sieltä oli napattava.

   Poista
 6. Olipa hieno kavalkadi kesän kukkijoista, keväästä syksyyn! Kyllä saamme olla iloisia kaikista vuodenajoista. Olen niin tykännyt lukea tämän haasteen postauksia ja ihailla kuvia, kesän kukkijat ovat niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiinnostavaa lukea ja katsoa toisten postauksia kaikista ihanuuksista. On ihmeellistä, että aina löytyy uusi näkökulma ja erilainen tapa yhdistellä asioita - voi kuinka innostavva se onkaan! Välillä on laitettava oma pikku viesti niin, että ei ole vain saamapuolella! Tunnelmallista joulukuun alkua!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ja kiitos upeista kuvista omassa blogissasi - aina ei tule jätettyä jälkeä käynnistä!

   Poista
 8. Voi sinulla on kyllä niin ihana puutarha. Tulin iloiseksi vaan katselemalla näitä kuvia. Minä jo odottelen tuota värikylläisyyttä tämän harmauden perään. Mikä tuo pionilajike mahtaa olla, se on hyvin kaunis!

  VastaaPoista