keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Joulun tervehdys


Joka joulu meillä tehdään omat joulukortit. Joskus kortteja tehdään lastenlasten kanssa ja silloin syntyy monenlaisia toteutuksia. Tänä vuonna tein kortit yksin. Yksin tehdessäni valmistan kortteja yleensä sarjatyönä käyttäen yhtä ideaa ja tekniikkaa. Toinen esimerkki löytyy vuoden 2016 joulukuulta Lumikuuset joulukortissa.


Tällä kertaa otin käyttöön askarteluvaraston punaisia kartonkeja korttien pohjaksi. Lumen kaipuussa koristeeksi valitsin lumihiutaleen. Leikkasin lumihiutalekuvioita valkoisesta paperista, niin kuin ennen vanhaan lapsena tehtiin. Pari hiutaletta eteni lopputoteutukseen.


Paperikuvion mukaan jäljensin muodot muovikalvolle. Kaikki työvaiheet tein käsivaraisesti, koska tavoitteena oli käsin tehty, yksilöllinen jälki. Kalvosta leikkasin sabluunan, jonka avulla väritin lumihiutaleet valkoisella akryylivärillä punaiselle pohjalle.


Kaikki kortit syntyivät samoilla kuvioilla, mutta kaikki ovat silti keskenään erilaisia. Suurempi hiutale näytti paremmalta ja käytin sitä enemmän. Korttien sisäpuolelle painoin pienempää hiutalekuviota.


Kortteja valmistui riittävä määrä, mutta sabluunaa aion käyttää vielä lahjapaperin kuviointiin. Paperini on ruskehtavaa käärepaperia, johon voin hiutaleet värittää vaikka punaisena.


Huomaatte varmaan, että kuvio ei kokonaan mahdu kortin pintaan. Juuri se olikin tavoitteena. Ei siis hiutalekuviota keskelle kortin etupuolta, vaan jännittävästi luiskahtamaan reunan yli. Tähän tarvittiin hiutalekuvio, joka on kooltaan hiukan ylisuuri kortin kokoon nähden.


Korttien sisään kirjoitin joulutoivotukset ja sujautin ne valkoisiin uusiokirjekuoriin. Pieniä vihreitä pakettikortteja syntyi sivutuotteena. 


Postin kuljetus toimii jälleen ja tänään on varsinainen joulukorttien lähetyspäivä, joten kortit postiin!

Mukavaa joulupuuhailua!

20 kommenttia:

 1. Kivat kortit! Täälläkin askarreltiin yömyöhään kortteja, onneksi oli entistäkin varastoa jäljellä. Aioin tehdä valokuvista kortteja, mutta tulostin sanoi itsensä irti joten oli tehtävä jotain muuta. No nyt on nelisenkymmentä korttia menossa postiin, kerkesinpäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityönä tehdyt kortit ovat niin persoonallisia ja osan voi juuri noin - jättää ensi jouluun!

   Poista
 2. Kivat kortit olet tehnyt. Minä en ole koskaan tehnyt itse kortteja mutta lähetän kyllä. Kaikki on lähetetty paitsi yksi. Sekin lähtee tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortit lhtivät matkaan. Olen aina tehnyt joulukortteja ihan koulutytöstä asti ja vielä jatkan. Lisäksi teen aina syntymäpäiväkortit kaikille perheenjäsenille. Mukavaa kolmatta adventtia!

   Poista
 3. Oivallinen idea, jonka tuloksena kauniita kortteja. Toivottavasti et pahastu, jos vaikka ideaasi jossain vaiheessa kopsaisin?
  Laitoin itse tekemäni kortit viime viikolla postiin. Hiukan karsin, mutta silti 40 korttia lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki idea on vapaasti käytettävissä ja näissä näkyy jokaisen kädenjälki eli aina syntyy erilaisia. Nyt on kortit lähetetty. Mukavia joulupuuhia ensi viikkoon!

   Poista
 4. Ihailen, kun jaksat ite kortit tehä! Ovat mieluisia saajalle. En oo kortteja tehny ite. Myökin suahaan sukulaisperheeltä aina ite tehy kortti jo yl 30vuotta on suatu,ja aina jännityksellä vuotetaan minkalainen tänäjouluna saahaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tullut yksi joulun tärkeä perinne kuten piparkakut. Aina tehdään erilaisia, joten vastaanottajat saavat yllätyksiä. Tosin kauniita suomalaisia kortteja on saatavissa ja niitäkin on ilo vastaanottaa!

   Poista
 5. Simppeli idea, jolla saa nättejä kortteja aikaiseksi! Toimii varmasti lastenkin kanssa tehtynä, kun vain tekee sabluunat valmiiksi etukäteen. Lumikuusetkin olivat kauniita ja helposti toteutettavia. Meillä on tämän vuoden kortit jo askarreltu, mutta pitää laittaa ideat talteen ensi vuotta varten. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä soveltuu hyvin lasten ryhmätyöhön. Jokainen voi vähän varioida valitsemalla pohjakartongin värin ja hiutalevärin. Kiitos Minna ja hyvää kolmatta adventtia teille!

   Poista
 6. Kiva oli ideasi joulukorttien koristeluun! Aika helppo myös ja siksikin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään helpoista tekniikoista. Usein idean löytyminen kypsyy pikkuhiljaa ja sitten tekninen totetus menee vauhdilla!

   Poista
 7. Hienoja kortteja ja sinulla on kaunis käsiala.
  Ihanaa Lucian päivää! 🕯

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito samoin Sara! Käsiala alkaa vähitellen rapistua, harmi kyllä!

   Poista
  2. Tänään toivotankin jo... oikein hyvää ja rauhallista joulua! <3

   Poista
  3. Kiitos Sara, hyvää uutta vuotta!

   Poista
 8. Beautiful cards.
  I wish to you and to your loved ones, a Merry Christmas and a Happy New Year, full of health, joy and love.
  Best wishes

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista