lauantai 14. helmikuuta 2015

Puutarhavuosi 2013


Vuoden 2013 kevät oli kylmä ja kolkko. Puutarha ei päässyt helposti vihertymään, sillä esimerkiksi 30.4. oli päivällä lämpötila vain + 5 astetta ja öisin nipisteli pakkanen. Toukokuussa kevät pääsi jo hyvin vauhtiin, saatiin lämpöä ja lempeitä sateita.



Toukouun loppuviikonvaihde oli jo helteinen ja perinteisen kepparileirin keppihevoset pääsivät hengähtämään varjoisaan jaloittelutarhaan



Kesäkuussa saimme edelleen nauttia helteistä, jopa ukkosista. Pääsimme toteuttamaan vihdoin matkan Viroon kukkamarkkinoille, jossa tosin oli saatavilla paljon muutakin kuin kukkia, Koska pionin juurakot ovat helppoja  kuljettaa, pakkasin niitä tuomisiksi ja lisäksi sitruunankeltaisen päivänliljan alun. Kaikki lähtivät hienosti alkuun ja pionit tuottivat ensimmäiset kukat jo seuraavana vuonna.



Kesä oli kasveille edullinen ja monesta saatiin kerätä runsas sato. Härkäpauja kylvin myös kukkien joukkoon, koska ne ovat kauniita kukkiessaan!

 Kun vaari aikoinaan istutti luumupuita, en uskonut että satoa voisi tulla joskus ämpärikaupalla!


Syksyllä 2012 saimme pussillisen maa-artisokan mukuloita ja niinpä ne pääsivät 2013 keväällä maan uumeniin. Siitä lähtien on meillä kasvatettu maa-artisokkaa, joka on helpoista helpoin kasvi - paitsi jos siitä haluaa kokonaan eroon... Kasvit ovat loppukesällä komeita keltaisine kukkineen ja kun ne myöhään syksyllä nostetaan, riittää herkullista keittoainesta jaettavaksikin!

Nyt nautitaan vielä talven lumista, siis hyvää ystävänpäivää ja liukasta laskiaista!

4 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia :) Onnistuiko muuten blogin liittäminen sinne Huiskulan listalle? :)

    VastaaPoista
  2. Ihan tulee vesi kielelle noita luumuja katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin täällä, kiitos kommentista. Odotellaan seuraavan kesän satoa! t. Vaarin torpan mummi

      Poista