tiistai 16. elokuuta 2016

Haasteita

Haasteita on jälleen liikkeellä ja sain sellaisen Maatuskalta. Tottapa on tartuttava haasteeseen, kun joku on nähnyt vaivaa sen laatimiseen. Tehtävät ja kysymykset ovat seuraavat.

1. Kirjoita palkinnosta ja laita logo esiin. Kiitos palkinnosta Selätön puutarhuri!2. Kerro miten blogisi sai alkunsa.

Blogini syntyi kolmesta lähtökohdasta. Ensimmäiseksi olen aina ollut puutarhaihminen ja tutkinut lehtiä ja kirjoja aiheesta. Seuraavaksi tulivat puutarhablogit. Sieltä löytyi lukematon määrä kertomuksia erilaisista puutarhoista erilaisissa ympäristöissä.

Toiseksi olen pitänyt puutarhapäiväkirjaa ihan kynä-vihko-sysyteemillä yli kymmenen vuotta. Niinpä pojantyttäreni innosti minua aloittamaan oman puutarhablogin ja hän myös avusti minut alkuun. Kiitos Lydia!

Kolmanneksi arvelin bloggaamisen olevan sopivaa aivovoimistelua ja tietotekniikan käyttöharjoitusta tällaiselle mummi-ikäiselle ei kovin teknisesti suuntautuneelle ihmiselle.

Valokuvaus ei ole vahvin lajini, eikä laitteeni myöskään, mutta  tuntuu hauskalta vilauttaa tuntemattomille kanssaeläjille puutarhan tapahtumia kuvin ja sanoin. Siis kuvailu saattaa olla vähän kömpelöä ja myös blogin käsittely, mutta kyllä tämä nyt jatkuu - niin koukuttavaa se on! Ja noin bloggailu tuli aloitettua.3. Mitä ohjeita annat aloittelevalle bloggaajalle?

Kovin kokeneeksi en tunne itseäni, mutta tunnistan ne toisten blogit, joita on kiinnostavaa seurata. Kuva puhuu aina enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuvaa omaperäisesti ja havainnollisesti. Tekstiä tarvitaan välillä enemmän, välillä vähemmän, mutta selkeää.

Rakenna blogisi ja sen sisältö oman näköiseksi ja persoonalliseksi. Se tuo uteliaita lukijoita paremmin kuin jos pyrit samaan muottiin toisten kanssa.

Vieraile vilkkaasti muissa blogeissa ja jätä viestejä, kohta sinuakin seurataan. Tärkeä ohje on tämä: pidä bloggaaminen iloisena ja rentona, älä tee siitä pakkopullaa!


4. Linkitä postaus tehtävän antaneeseen blogiin.

Vielä kiitos Selättäömän puutarhurin blogiin! Siitä blogista löytyy mm. laaja valikoima erilaisia puutarhakasveja esiteltynä nimen alkukirjaimen mukaan järjestettynä!


5. Luettele kymmenen blogia, joille lähetät tämän tehtävän.

Haasteet ovat kulkeneet ristiin rastiin, joten niitä on osunut jo aika monen kohdalle. Poimin tällä kertaa seitsemän. Ehkä alla mainituista joku kokee intoa vastailla näihin yllä mainittuihin kysymyksiin ja tehtäviin.


Marin puutarhassa

Saran mökissä ja puutarhassa

Kantapään kautta

Ritvan elämää

Parasta aikaa

Vuoden kulkuPuutarhojen vaiherikkaat tapahtumat löytyvät blogeista värikkäästi kuvattuna. Innolla odotan, mitä uutta tai mitä tuttua sieltä taas löytyy. Jatkuvasti eksyn aina uusiin ja uusiin kiinnostaviin blogeihin, sykähdyttäviin kuviin ja humoristisiin kertomuksiin siitä, miten kaikki ei aina mene ihan niin kuin siellä `strömsöössä`.

Lopuksi tässä väripilkkuna punaista! Perinteinen äitienpäiväruusuni innostui kukoistamaan kuin köynnösruusu. Olisi voinut istuttaa vaikka amppeliin!


Elokuu jatkuu, toivotaan kaikki yhdessä poutapäiviä!

18 kommenttia:

 1. Kiva haaste ja kivoja vastauksia. On aina mukava lukea miten ihmiset ovat aloittaneet bloggauksen. Hieno on tuo äitienpäiväruusu. - Kauniita elokuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulla naytti olevan sama haaste ja kivat tarinat!

   Poista
 2. Kivoja vastauksia mukavaan haasteseen ja niin ihana ruusu kylläpä kukkiikin kovasti
  ja kaikki muutkin kukkaset kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteeseen pitää vastata, varsinkin kun vastaukset löytyivät helposti! Ruusu tosiaan yllätti mahatvalla rehevyydellään.

   Poista
 3. Upeat kuvat ja kivat vastaukset!

  VastaaPoista
 4. Mukava lukea, miten itse kukin on aloittanut blogielämän. Tämä on kyllä oiva lisä puutarhainnostukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, muutamia tarinoita on jo tullut vastaan. Ne antavat taustaa blogien tapahtumille.

   Poista
 5. Kiinnostavia vastauksia - ja upeita kuvia!
  Blogisi toimii tosiaan hyvin puutarhapäiväkirjana ja vierailijakin saa paljon tietoa ja inspiraatiota.
  Ihania kukkia ja minusta tuossa alimmassa kuvassa on Sitä Jotakin. Värit ja valo ja asettelu kohdallaan, ja sitten tuo kukkien punainen väri... Jotenkin voisin kuvitella tuon näkymän jonkin ranskalaisen linnan puutarhaan. :) (Minulla on selvästi jonkinlainen Ranska-kuume meneillään.)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Ruusun ympäristö onkin rakenneltu välimerelliseen henkeen - ei nyt ihan linnaa, joten ihmeesti se välittyy kuvasta.

  VastaaPoista
 7. Mukavat vastaukset ja hyviä vinkkejä. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle haasteesta, aurinkoista elokuun jatkoa!

   Poista
 8. Hyviä ja paikkansapitäviä neuvoja bloggaamiseen.
  Äitienpäiväruusu on todella upeassa kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeissa seikkaillessa löytää houkuttelevan hyviä postauksia ja sieltä varmaan löytää myös esimerkkejä onnistuneisiin blogeihin. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 9. Ai kun hyviä blogilinkkivinkkejä sain, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun blogisi on juuri sellainen - persoonallinen, selkeä ja huumoriakin on mukana sopivasi! Kiitos siitä, sen lukeminen on aina mielenkiintoista!

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Sinulla on monta samaa ajatusta blogaamisesta, kuin minulla. Tärkeintä on olla kiinnostunut muiden tekemisistä, ei vain omasta blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Kyllä muiden blogit ovat niin täynnä ihmeitä, että oma pikku puuhamaa ei pärjää niille! On tosi kiinnostavaa lukea vaikka sinun puutarhasi tapahtumista!

   Poista