torstai 22. kesäkuuta 2017

Mikkeliläinen kukkii


Ainoa alppiruusumme "Mikkeli" avaa nuppunsa juuri juhannuksen alla. Sen kukat ovat täysin avautuneena hyvin vaaleanpunaiset ja suuret. Nuppuina kukat punertavat syklaamin punaisina.


Suomumaiset nuput vilauttavat aavistuksen punaista ja päivä päivältä punerrus voimistuu. Välillä joutuu arvailemaan, mikä nupuista on oikea terttu kukkanuppuja ja mikä taas tuottaa kaksi uutta vihreää haaraa.


Nuppuja on paljon. Viime vuonna tässä alppiruusussa oli vain muutama kukkaterttu, ehkä kolme-neljä. Vähitellen jokaisessa nupputertussa avutuu ensimmäinen kukka, joka on hyvin vaaleanpunainen.
Kukat avautuvat vähitellen kokonaan ja kukkapilvi muuttuu täydellisen vaaleanpunaiseksi. Sade tuo toivotun virkistyksen aukeaville kukille.


Kukkaterttuja on paljon, ainakin vähitään kaksisataa ja pensas on suuri. Näissä kuvissa, jotka on otettu eri suunnista, se ei näytä ollenkaan mahtavalta. Oikeasti se on melkein kolme metriä korkea ja neljä leveä. Kun kaikki kukat alkavat olla avautuneita, kukkapilvi on tropiikinomainen, vaikka ilma on kolea.Ihailen kukkamassojen keveyttä ja punerruksen vaihtelua syklaaminpunaisesta lähes valkoiseen. Kukkien herkät yksityiskohdat ovat hyvin kauniita ja ne vähäiset hyöteiset, jotka tässä lämpötilassa liikkuvat, käyttävät hyväkseen kaukintojen antia.


Tämä mikkeliläinen on yli kymmenvuotias ja se on vuosittain kukkinut vaihtelevasti, Nyt se antaa parhaan kukintansa juuri juhannuksena. Näitä on pakko ihailla aina uudelleen ja uudelleen. Tämä on meillä juhannuksen juhlakukka! Tässä vielä 6 x alppiruusua, ole hyvä!
Hyvää juhannusta!


20 kommenttia:

 1. Mikkeli on kaunis, ja muuttaa kivasti kukinnon väriä!
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää juhannusviikonlopun jatkoa! Tykkään kovasti juuri täsät vaalean kalpeasta "Mikkelistä", mutta onhan ne värikkäät upeita!

   Poista
 2. Kaunis kukka. Kiitos samoin hyvää juhannusta:)

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kaunotar ja tuo kukan värimaailma melkein valkoisesta fuksiaan on todella upea! Mahtavan suuri!

  Ihanan kaunista juhannusta sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt ihastunut tähän ja ihailen sitä niin kauan kuin se kukkii! Hyvää jatkoa juhannukselle!

   Poista
 4. Kyllä kuvista välittyy hyvin myös pensaan suuri koko. Kerrassaan komea pensas ja kaunis kukinta.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihanaa kun joku ponnistus tuottaa hyvän tuloksen - vaikka eipä tämän alppiruusun vuoksi ole mitään erityistä tehty. Kiitos ja hyvää sunnuntaita!

   Poista
 5. Oi miten on kaunis ja suuri,kyllä on ilon aihetta omistaa tuollainen alppiruusu
  Hyvää juhanusta teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana ja nautimme siitä nyt, sillä tuskin se ensi vuonna kykenee noin hurjaan kukintaan. Hyvää juhannuksen jatkoa!

   Poista
 6. Onpa se kasvanut komeaksi! Mustilan sivulla juuri kerrotaankin, että kukinta paranee iän myötä. :)
  Kukkien väri on tosiaan erityisen tyylikäs. Muistelin, ettei Mikkeli menestyisi täällä (vyöhyke IV), mutta sehän näyttäisi kestävän V-vyöhykkeellä asti!
  Ihastuttavat kuvat. <3
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä alppiruusu on jäänyt ainokaiseksi ja muut ovat kuolleet kylminä talvina, joten kyllä se on sitkeä! Kiitos ja hyvää jatkoa juhannukselle!

   Poista
  2. Meillä olisi Helsingin yliopistolla ollut paljon nuppuja, mutta ne ovat tainneet talvella paleltua, ne ovat kuivia ja ruskeita. Pekalla nuput ovat vihreitä, mutta eivät näytä aukeavan.

   Poista
  3. Luin jostakin, että kuivaksi ruskettuneissa nupuissa olisi joku tuhohyönteinen tehnyt pahojaan. Meidänkin rodossa oli joitakin kuivuneita, vain vähän.

   Poista
 7. Upea kukkapilvi alppiruusussasi. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tosiaan - kukkapilvi - se on hyvin kuvaava sana tässä kohdassa. Hyvää juhannuksen jatkoa!

   Poista
 8. Kyllä se kuvistakin näkee kuinka iso se on. Hyvän paikan olette valinneet. Komea kukinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun näkyy, joskus valokuvaan ei saa toden tuntua!

   Poista