torstai 7. syyskuuta 2017

Lyhyt kesäKesä oli lyhyt, se oli 3. päivänä syyskuuta. Silloin tulivat ensimmäiset perhoset punahattuihin ja siellä oli todellista ruuhkaa. Herukkaperhoset ja amiraalit kilpailivat parhaista paikoista. Neitoperhotkin ehtivät mukaan kilpailuun ja lisäksi oli jaettava tila vielä kimalaisten kanssa. Näitä edellä mainittuja onnistuin jotenkin nappamaan kuvaan, mutta niiden lisäksi kirkkaankeltaiset sitruunaperhoset, suruvaipat ja lanttuperhoset liitelivät ristiin rastiin. Sitä kesti sen iltapäivän auringonlaskuun asti.  Sitten se kesä oli ohi. 
Syyskuun 5. päivän yönä lämpömittari kävi miinusasteilla ja daaliat saivat pakkasmerkit, mustuneet lehdet ja nuokkuvat kukkanuput. Auringonkukat kuitenkin jatkavat edelleen loistoaan ja perunat saatiin nostettua talteen kellariin. Sellainen oli tämä lyhyt kesä ja nyt tulee varmaan pitkä syksy!Mukavaa loppuviikkoa!

26 kommenttia:

 1. Upeita kuvia perhosista ja punahatuista! Minä näin ja kuvasin tänä vuonna ensimmäistä kertaa herukkaperhosen - en ollut tiennytkään että meillä on sellainenkin ihastuttava perhonen. :)
  Niin, ei tuota kesää oikein osaa edes kommentoida. Yhtään hellepäivää ei täällä ollut. Lämpimin yhtämittainen jakso oli meillä muutama päivä kesäkuun alkupuolella. Ei ollut yhtään sellaista aamua, että olisi oikeasti tarennut juoda aamukahvit kuistilla.
  Onneksi syksy on kuitenkin todella kaunis vuodenaika ja joulua voi kukin alkaa odottaa, kun se sopivalta tuntuu. Minä tilasin jo joulukortitkin.
  Onpa komeita perunoita! :)
  Mukavaa loppuviikkoa sinne torpan puutarhaan myös! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on vain hyväksyttävä se, että tämä kesä on ohi.
   Syksyn saa tuntumaan oikein odottamisen arvoiselta, kuten siellä blogissasi näkyy: marjat, sienet, syksyn väritys ja lämmin teekuppi! Siihen tunnelmaan on hyvä lähteä mukaan, kiitos siitä!

   Poista
 2. Kiva, että perhosia sentään näkyi:) Tänä vuonna oli erikoinen kesä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nähtiin kyseisenä päivänä ensimmäiset ja viimeiset perhoset tänä vuonna. Onneksi edes silloin!

   Poista
 3. Upeita kuvia perhosista, täällä on vähän perhosia näkynyt on ollut erikoinen kesä. Mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Oli tosiaan ihana perhospäivä, olisipa niitä ollut lisää!

   Poista
 4. Voi miten upeita perhoskuvia. Meille perhoset eivät tänä kesänä ennättäneet - valitettavasti. Mukavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Itäinen Suomi taisi jäädä nyt ilman perhosia ja meilläkin oli vain tuo yksi päivä. Odotellaan tunnelmallisia syyssäitä!

   Poista
 5. Hienoa, että sinulla oli kamera hollilla juuri kesäpäivän aikaan. Sait ikuistettua perhoset. Niitä ei täällä ole ruuhkaksi asti ollut, eikä kyllä kesäpäiviäkään. Kunpa nyt ei sataisi viikkotolkulla, että pääsisi rauhassa saattelemaan puutarhan talveen - ja saisi kukkasipulit maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havaitsin tuon perhosten ruuhkan sattumalta ja kiirehdin niitä ikuistamaan. Se oli kyllä erikoinen hetki, niitä lenteli ristiin rastiin, usein yhdessä kukassa oli useampi hyönteinen. Ihan kuin ne olisivat tietäneet, että se ihanuus oli tarjolla vain sen hetken.
   Nyt on vain toivottava tuota kohtuullista syksyä, jotta viljelijät pääsisivät puimaan viljansa ja puutarhurit syystöihin.

   Poista
 6. Mukava jotta perhoset on näyttäytyny sielläkin. Outo on ollu kesä! Meillä on potatti vielä nostamatta. Mitä lajiketta siulla on sankossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsin kyllä noista lentävistä kaunottarista, kun niitä oli odotettu pitkään. Kuinkahan käy ensi kesän perhosmäärän, kun ne eivät ehkä nyt ehtineet lisääntyä?
   Meillä on nyt kellarissa Challenger-perunaa. Se kasvoi todella hyvin ja olen mieltynyt siihen. Sen mukulat ovat puikulamaiset, sato runsas ja se on keitettäessä kuohkea. Siitä syntyy taivaallinen perunamuusi ja uuniperunat!

   Poista
 7. Niin ihanat kuvat! Nuo Punahatut on kyllä varsinaisia kuningattaria, niin kauniita! Tänään vastasin kiitollisuushaasteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesätuulia, olen niin ihastunut haastevastaukseesi, että olen lukenut sen monta kertaa! Ja katsellut ne kuvat - ne kimaltavat seitit!

   Poista
 8. Hienot kuvat punahatuissa vierailevista perhosista.
  Kesä on ohi, mutta nautitaan syksystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoset olivat todella tervetulleita, mutta hetki oli nopeasti ohi. Odotellaan niitä kuulaita syyspäiviä!

   Poista
 9. Lyhyt, mutta täydellinen! Revitään ilo siitä. Todellinen kesäfiilis tulee näistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olemattomilla eväillä täytyy nyt mennä ja kesää muistella. Toivottavasti syksy ei jatku jouluun asti sateisena!

   Poista
 10. Voi miten kaunista, perhoskullat! Tuntuu kuin kesää ei olisi ollutkaan. Joko pakkastakin, hui. Niin montaa erilaista perhoslajia, niin upeaa. Mitähän niille tapahtui illan tullessa, kupsahtivatko? Toivotaan pitkää syksyä, talvi saisi jäädä hieman lyhyemmäksi...Kerrassaan huikeat potaatikset, kunnon sato. Nyt vaan kattila porisemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin ne vaipuvat ikiuneen ja jotkut talvehtivat. Syksy saisi olla kirpeän aurinkoinen. Kyllä pottuja ainakin riittää melko pitkälle ja onneksi muitakin hyötykasveja!

   Poista
 11. Jos syksy on pitkä, toivottavasti se on aurinkoinen ja vähäsateinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota samaa toivon, syksykin on aivan ihana kuulakkaana ja kuivahkona!

   Poista
 12. Meillä oli elokuussa neljän päivän kesä, silloin saimme mökillä maalattua uuden puolen ja pestyä matot. Mutta kyllä meillä perhosia on jonkinverran näkynyt. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi - neljä päivää, meillä vain tuo yksi ja silloin ainoat perhoset! Tuttavamme aikoivat maalata talonsa, mutta sitä ei edes aloitettu, koska heinä-elokussa joka päivä satoi ainakin vähän ja ilman kosteus oli 85%. Maalit jäivät odottamaan ensi kesää. Mukavaa kun teitä onnisti!

   Poista
 13. Hienoja perhoskuvia! Meillä perhoset vierailivat muutamana päivänä, lähinnä neito- ja nokkosperhoset. Toivottavasti syksy olisi aurinkoinen, niin saisi nauttia vielä mukavista ulkoilukeleistä. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu, kaikin voimin toivotaan tuota aurinkoista syysvaihetta - siitä olisi iloa ihmisille ja kasveille!

   Poista