torstai 18. tammikuuta 2018

Neljä kuvan haaste

Uusi haaste panee virkistymään talvitokkurasta. Tiiulta sain haasteen, jossa neljän kuvan avulla tulee esittää välähdyksinä koko vuoden tunnelmat. Kiitos Tiiu! Tiiu on kuvannut suunnitelmallisesti samaa kohdetta eri aikoina ja siihen innostuin. Nämä kuvat on poimittu samasta kohteesta, mutta kylläkin eri suunnista, sillä en ole vieläkään aloittanut systemaattista kuvaamista. Kuvasarjan aloittaa talvi. 


Valitsin kohteeksi takapihan ja riukusillan ja sen ympäristön. Silta ylittää kivipuron, jossa voi aikaisin keväällä virrata pieni vesinoro. Talvella ovat tässä osassa puutarhaa näkyvissä  lähinnä vain puiset rakennelmat, alppiruusun ikivihreät lehdet ja jokunen havu. Talvella meillä ei varsinaisesti oleilla täällä takapihalla, joten se saa olla omassa rauhassaan.


Keväällä aikaisin puhkeavat kukkaan näsiäpensaat. Kuvassa ei näy siltaa, mutta juuri  sillan kupeessa on jo alunperin kasvanut  näsiäpensaita ja ne on jätetty paikoilleen puutarhaa raivattaessa. Muutamia uusia pensaita on ilmestynyt lisää, kun linnut ovat levittäneet marjoja syödessään. Kevätauringossa aloitetaan takapuutarhan siivous talven jäljiltä.


Keskikesällä on jo rehevää. Sillan pielessä alppiruusu kukkii parhaimmillaan ja konnantatar yrittää saada tilaa vuorenkilpien seassa. Taustalla vihertää kotkansiipiryhmä. Viime keväänä uusittiin sillan kansi halkaistuista koivuriu`uista.

Yhtäkkiä onkin syksy ja puumaiseen muotoon leikattu pähkinäpensas on saavuttanut keltaisen värinsä, vaikka  ympäristössä on vielä vihreää. Miten tämä meni näin nopeasti?


Näin loikattiin neljällä kuvalla talvesta kevään ja kesän kautta syksyyn. Joskus tosiaan tuntuu, että vuosi menee näin nopeasti!

Tämän haasteen on aloittanut Kivipellon Saila jonkin aikaa sitten ja minä sain tämä Tiiulta. Tähän jännään haasteeseen ovat jo monet vastanneet, mutta haastan silti vielä seuraavat blogit:


Tähän haasteeseen voi vastata useammankin kerran ja silloin on kiva valita taas uudet kuvat! Tai nyt on hyvä aika aloittaa kuvaaminen ja kerätä kuvat vuoden loppuun.

Haasteen sääntöjä ovat: 

Pyri kuvaamaan puutarhan neljä vuodenaikaa ja niiden tunnelmia neljällä kuvalla - voi tarvittaessa esittää useampiakin kuvia, sillä neljä on tosi vähän koko vuodesta.

Vaihtoehtoina voivat olla myös kissanvuosi ja ehkäpä myös koiranvuosi, jos niitä sattuu perhepiirissä olemaan. Mukana voi olla uusia ja vanhoja ja aikaisemmin julkaistuja kuvia. 

Vastaa jos sattuu tuntumaan  sopivalta!

19 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kuvasarja. - Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat! Muistan aiemminkin ihailleeni tuota siltaa ja sen ympäristöä, tuo alue on aivan uskomattoman kaunis. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kohta esiintyy silloin tällöin kuvissa aina eri suunnista. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Kaunis kuvasarja ja todella ihana tuo silta ja upea alppiruusu sen kupeella.
  Kiitos paljon haasteestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, kun otat haasteen vastaan - odotan jo sinun versiotasi vuodesta!

   Poista
 4. Onni on oma silta:) Kaunis silta ja ihanasti vaihtuvat vuodenajat sen ympärillä - upea alppiruusu, tuon kukinnan aikaan sillalla on varmasti tungosta!
  Kiitos haasteesta, enpä ole vielä tuohon vastannut, joten nappaan tietysti mukaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa vaan haaste ja mukava nähdä, miten sinun vuodenaikasi näkyvät!

   Poista
 5. Tuo silta on mukava keksintö kivipurolle. Tuota näsiää oon miekin ajatellu hommata. Eipä oo juhtunu mieleenkään leikata pähkinäpensasta, tekköökö juuresta vesoja? Meillä se kasvaa muatilalla ja on jo kookas pensas. Aina oppii!
  Hyvvee viikonloppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikattiin pähkinäpensas hoikemmaksi, jotta se mahtuu paremmin sijoilleen. Ensi keväänä nähdään, ryhtyykö tekemään vesoja. Hyvää sunnuntain jatkoa!

   Poista
 6. Todella kaunis kuvasarja minäkin tykkään kovasti tuosta sillasta,lumi niin ihanasti viellä sitä koristaa Alppiruusu on kaunis Minullakin oli näsi pensas jostain syystä se menehtyi. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ovat näsiät vain lisääntyneet ja niissä on yleensä paljon marjoja. Hyvää sunnuntain jatkoa!

   Poista
 7. Neljä vuodenaikaa ja neljä ihanaa kuvaa. Puro, silta, alppiruusuja, havuja, saniaisia, hentoa vaaleanpunaista... Teillähän on paratiisi takapihalla!
  Nyt täytyy keksiä jokin kohde, jota kuvata eri vuodenaikoina. Siinä pitäisi olla koivuja, että saisi kevään hennon vihreyden parhaiten näkyviin. Hmmm...
  Mukavaa uutta viikkoa ja kiitos kivasta kommentistasi! ♥

  VastaaPoista
 8. Olipa hieno kuvasarja vuodenkierrosta! Upeaakin upeampi kukinta alppiruusussasi ja niin kaunis silta!!! Meillä on pieniä pähkinäpensaita muutama, taidan ottaa vinkistä vaarin ja kasvattaa ne puumaisiksi myös.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Pirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, nyt pitää paremmin valmistautua ympäri vuoden kuvaamiseen! Pähkinäpensaat ovat kauniita lehvistöltään ja kukatkin niin herkkiä. Meillä on vain yksi, joten pähkinöitä ei ole tiedossa.

   Poista
 9. Kiitos sinulle haasteesta otan sen mielelläni vastaan. Mukavasti itse toteutit tämän haasteen. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos otat haasteen vastaan. Hyvää viikon jatkoa!

   Poista